Aan dit alles leek een eind te komen met het aanbreken van de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie probeerde de Bond zijn werk zo veel mogelijk voort te zetten. Toen echter bleek dat de Duitsers de organisatie in de gaten hielden, werd besloten om geen teken van leven meer te geven. Pas na de oorlog werd begonnen aan de wederopbouw van de Bond.
Er kwam een omslag in het gezicht van de Bond. De boodschap richtte zich minder op de strijd tegen het vloeken en meer op het eren van God. Daarbij werden nieuwe middelen ingezet. Behalve de aloude stationsreclames werd bijvoorbeeld een luidsprekerauto gebruikt op de markt en nam de Bond deel aan uitzendingen op tv. Er werd ook gedacht aan de uitstraling. De stand op een jeugdevenement werd bijvoorbeeld “bemand met een drietal jongedames, zodat wij een goed figuur maakten”, aldus de notulen begin jaren ’60.
Delen:
Ik vind het veel erger dat je vloekt dan dat je mij beledigt!
Kees van der Staaij (lijsttrekker SGP)
In Gods naam leer je denken en doen als Hij. Zo kom je het vloeken voorbij...
Ds. P. Visser (predikant Amsterdam, Noorderkerk)
Je hoeft niet alles te zeggen wat je mág zeggen. Het is een vorm van beschaving om dat niet te doen.
Minister-president Mark Rutte
Om de toekomst te veranderen, beginnen we bij de jeugd
Sjors van der Kraan (scholenwerker KlasseTaal, VO)
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten