Het Land In

Bewustwording
"Het Land In" is een langlopend project en een van de belangrijkste activiteiten van de Bond tegen vloeken. Vanaf 2012 heeft de Bond tegen vloeken een eigen bus, waarmee allerlei markten, braderieën en beurzen worden bezocht. We gaan in gesprek met bezoekers en bedenken steeds nieuwe acties die bewustwording creëren over vloeken, schelden en respectvol taalgebruik.

https://twitter.com/bondtvloeken/status/938688377850925056

Zichtbaar
"Het Land In" is opgezet toen de Bond zich realiseerde dat het belangrijk is om relevant en zichtbaar te zijn in de samenleving. Dat betekent niet alleen posters ophangen, maar ook in gesprek gaan met mensen. Luisteren naar de verhalen die voorbijgangers te vertellen hebben. Uitleggen wat de Bond tegen vloeken doet en waarom. Leren van de inzichten van anderen en delen van eigen inzichten: dat is de kern van het project.

Relevantie
De Bond wil graag zijn boodschap delen met Nederland. Om dat te kunnen doen, moeten we echter wel een relevante organisatie zijn. Relevant kunnen we pas zijn als we weten wat Nederlanders vinden. Dat is precies waarom we zoeken naar het contact met mensen.

Mooie gesprekken
De ontmoetingen 'in het land' leveren vaak mooie gesprekken op. Regelmatig gaat het over God en geloof. Vaak gaat het over vloeken of over schelden met ziektes. Het is mooi om te zien als mensen bewust worden van de taal die ze gebruiken. Zo kwam in Zierikzee  een man naar onze stand. Hij zei:

"Ik vloekte altijd. Altijd en overal. Tot ik een leverancier kreeg die christen was en die wilde geen zaken met mij doen als ik continue bleef vloeken. ‘Het raakte hem', had de leverancier gezegd. Vanaf dat moment zeg ik Donald Duck als iets mij tegenzit. Het klinkt misschien gek, maar voor mij werkt het."

Bewust zijn van wat je zegt, kan voorkomen dat je anderen kwetst. Dat is precies wat we willen laten zien.

Delen:

 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2024 Bond tegen vloeken  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten