Open brief

Vlak voor Kerst, 24 december 2021 plaatste de Bond tegen vloeken een paginagrote open brief in drie bekende dagbladen namelijk de Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad.

Woorden kunnen verbinden, maar ook verwijdering geven. In 2021 ontstond er in ons land onrust over de maatregelen die genomen werden om de coronacrisis het hoofd te bieden. Partijen stonden hierbij dikwijls tegenover elkaar in plaats van naast elkaar. Meningen werden soms op een (te) stevige manier geuit, uitgaande van het eigen gelijk.

De Bond tegen vloeken wil met de open brief aandacht vragen voor de kracht die er in woorden schuilt. Boven de brief staat: Warme harten en heldere hoofden. De Bond geeft hiermee een positief signaal af. Blijf naar elkaar luisteren. Probeer je woorden met zorg te kiezen, waarbij je ook de mening van de ander serieus blijft nemen.

De open brief is ondertekend door de directie, het bestuur en een aantal leden van het comité van aanbeveling van de Bond tegen vloeken.

Lees hier de open brief.

Lees hier de blogs naar aanleiding van de open brief.

Delen:

 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2024 Bond tegen vloeken  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten