Campagne #weetwatjezegt

Schelden en vloeken onderdeel van de Nederlandse cultuur?


Bond tegen vloeken start campagne #weetwatjezegt

Veenendaal, 13 juli 2021 – Nederlanders staan bekend om hun directheid en stevige taal. Alleen hebben we niet altijd door welk effect deze manier van doen heeft op anderen. Daarom start de Bond tegen vloeken haar nieuwe campagne #weetwatjezegt. Met deze campagne willen we Nederlanders bewust maken van kwetsend taalgebruik en vloeken.

Onthulling campagne in Utrecht


Dinsdag 13 juli onthulde de Bond tegen vloeken de campagne #weetwatjezegt aan de Prinsesselaan in Utrecht. Vanaf 13 juli zijn door heel Nederland posters te zien met de woorden kanker, Jezus, God en jood. Op de posters zie je mensen die op allerlei manieren gekwetst zijn en nog steeds worden, door woorden die als scheldwoord of vloek gebruikt worden. Kanker wil je nóóit horen. Jezus is Álles, behalve een stopwoord. God is geen vloek, maar een zegen. Jood je afkomst is nooit een scheldwoord. Woorden doen iets met mensen. Met deze bewustwordingscampagne roept de Bond tegen vloeken Nederlanders op om na te denken bij wat ze zeggen, kortom weet wat je zegt.

Kwetsend taalgebruik


Schelden is helaas van alle tijden. Kees van Dijk, directeur Bond tegen vloeken: “Op straat, op de werkvloer en online horen en lezen we nog steeds te veel vloeken en scheldwoorden. Degene die het scheldwoord of de vloek uitspreekt, heeft vaak niet eens door wat hij of zij zegt en hoe kwetsend het is voor anderen. Daarom zijn wij deze campagne gestart. We willen mensen bewust maken van kwetsend taalgebruik.”

Weet wat je zegt


In de campagne zijn mensen te zien die in verschillende mate te maken hebben met een scheldwoord. Zo laten we letterlijk zien wie je kwetst als je scheldt met kanker of Jood of vloekt met Jezus of God. Het zijn woorden met impact die anderen raken. De Bond tegen vloeken wil Nederlanders bewust maken van hun taalgebruik. Weet wat je zegt.
 

Delen:

 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2024 Bond tegen vloeken  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten