• Home
  • Actueel
  • Blog
  • Evert Adams: “Gebruik de Naam van Jezus om te loven niet om te vloeken”

Evert Adams: “Gebruik de Naam van Jezus om te loven niet om te vloeken”

Evert Adams is belijdend christen, projectmanager in de bouw, bestuurslid van stichting Jij daar! en het gezicht op de poster Jezus. Evert Adams: “De Naam van Jezus verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld behalve als vloek of scheldwoord. Ik steun deze campagne omdat ik juist de Naam van Jezus wil verheerlijken.”
     

Positieve aandacht voor de Naam van Jezus


Als projectmanager is Adams veel te vinden op bouwplaatsen in het hele land. Adams: “Op de bouwplaats vliegen de scheldwoorden en vloeken me soms om de oren. Ik vind dat de Naam van Jezus meer positieve aandacht verdient. Dat is ook de reden waarom ik deelneem aan deze campagne. De Naam van Jezus is geen scheldwoord, maar gebruik Zijn Naam om te loven.”

Boeiend gespreksonderwerp


“Als ik collega’s hoor vloeken, probeer ik daar altijd op te reageren. Maar ik doe dit wel op een manier die bij mij past. Ik sta luchtig in het leven, op die manier ga ik ook met dingen om. Voor mij werkt dat. Ik maak mijn punt, maar ga niet de dominee uithangen.” Adams reageert vaak gevat op een vloek. “Onlangs riep iemand op de bouwplaats ‘Jezus!’, ik riep ‘O, is Hij er ook?’ terug. Mijn reactie verraste mijn collega, het zorgde voor een mooi gesprek. Dat is het doel van mijn reactie; ik wil graag het gesprek aangaan.”

Maak het eigen


Adams raadt iedereen aan om in ieder geval te reageren op mensen die vloeken. Hij heeft daarvoor een tip: “Reageer op een manier die bij jou past. Er zijn ontelbaar veel manieren hoe je kunt reageren op een vloek of scheldwoord. Wat voor de één werkt, voelt voor de ander niet natuurlijk. Maak het eigen en denk na over wat het doel is van je reactie.”

Delen:

 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2024 Bond tegen vloeken  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten