Bond tegen vloeken verbijsterd

Het BNN-programma ‘De gevaarlijkste wegen van de wereld’ kwam gisteravond en vandaag in opspraak wegens de verbijsterende hoeveelheid vloek- en scheldwoorden. Op social media regende het reacties.

Vooral acteur Ferry Doedens maakte het bont. Hoewel Ferry creatief kan zijn met taal, roept de Bond tegen vloeken hem en zijn collega’s op om zich er van bewust te zijn dat woorden kunnen kwetsen.

Namens de Bond tegen vloeken zegt Frans de Koeijer: “Ongelooflijk, dat zo’n mooi programma, zo verknald kan worden.” Via allerlei kanalen kreeg de Bond klachten over dit programma. Ook in het algemeen uitten kijkers op social media hun kritiek op de aanhoudende stroom van vloek- en scheldwoorden.

Frans de Koeijer: “Het is een zwaktebod om je emoties op deze manier te uiten. Juist als tv-omroep moet je hier alert op zijn. Op deze manier verlies je kijkers. We hebben BNN inmiddels uitgenodigd voor bak koffie. Het kan veel netter.”
__

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor vragen/interviews/opnames kunt u contact opnemen met: frans@bondtegenvloeken.nl.

Delen:

Steun de Bond

Uw gift maakt mensen taalbewust en maakt het mogelijk om de boodschap van eerbied en respect te verspreiden!     > Anders doneren
 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2018 Bond tegen vloeken - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten