Nieuws

Hieronder worden nieuwsberichten weergeven over Respect in Amersfoort

Voor de campagne ‘Respect in Amersfoort’ zoekt de Bond tegen vloeken:
Enthousiaste christenen uit omgeving Amersfoort die samen met de Bond op de markten in Amersfoort durven te getuigen van Gods naam. We gaan daar het gesprek met de marktbezoekers aan over eerbied voor God en respect voor de mens.  (vgl. Mat. 22:37-39)
Ben jij onze enthousiaste vrijwilliger? Stuur een mail naar Adriaan@bondtegenvloeken.nl!


15-3-2019 AD Amersfoortse Courant plaatste het volgende artikel:

Campagne ‘Respect in de regio’ start in Amersfoort
Bond tegen vloeken vraagt aandacht voor taalgebruik
Amersfoort –  Vloeken en grof taalgebruik, je kunt je er vrijwel niet voor afsluiten. Op straat, via de radio en op tv, bij sportverenigingen en niet te vergeten de sociale media, nergens ter wereld worden zoveel scheldwoorden en vloeken gebruikt als in Nederland! Woorden kunnen echter ongelooflijk veel pijn doen en kwetsend zijn. Daarom zet de Bond tegen vloeken zich al decennia lang in voor respectvolle communicatie tussen mensen en het eerbiedig gebruiken van Gods naam.
De Bond tegen vloeken start haar nieuwe campagne ‘Respect in de regio’ in de gemeente Amersfoort. “We hebben kerken, bedrijven, scholen en media benaderd om een samenwerking op te zetten” zegt de Bond. “we vertrouwen erop dat deze campagne goed ontvangen wordt en dat Amersfoort een voorbeeld wordt in opbouwend, respectvol taalgebruik”.
De Bond tegen vloeken is vier weken lang (van donderdag 18 maart t/m woensdag 15 april) op tal van manieren zichtbaar in de gemeente Amersfoort. Tijdens deze campagne is de Bond prominent aanwezig op markten, zijn er ondersteunende postercampagnes en worden bedrijven/instellingen bezocht. Ook via de (sociale) media wordt er veel aandacht besteed aan deze nieuwe campagne van de Bond.
Inwoners van Amersfoort mogen actief aan deze campagne meewerken. Zo kunt u zelf posters verspreiden, een presentatie aanvragen en/of meehelpen op de markten. Voor het laatste nieuws en actuele informatie over ‘respect in de regio’ kijk op: www.bondtegenvloeken.nl/respect-in-de-regio. Promotie- en/of educatief materiaal is eveneens verkrijgbaar via de site van de Bond tegen vloeken.

Delen:

Steun de Bond

Uw gift maakt mensen taalbewust en maakt het mogelijk om de boodschap van eerbied en respect te verspreiden!     > Anders doneren
 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2019 Bond tegen vloeken  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten