Persbericht - Campagne: Nieuw jaar zonder vloeken en schelden

Bond tegen Vloeken lanceert campagne voor een vriendelijker samenleving
Het voornemen voor 2024; respectvoller met elkaar omgaan, zonder vloeken en schelden

VEENENDAAL, 1 januari 2024 – Met de aanloop naar de jaarwisseling is het tijd om na te denken over goede voornemens voor het nieuwe jaar. In lijn met deze positieve instelling en om een vriendelijkere samenleving te creëren, lanceert de Bond tegen Vloeken een campagne voor 2024. De tekst op de posters ‘Wij gaan voor een nieuw jaar zonder vloeken en schelden’ roept Nederlanders op om in 2024 meer te letten op hun taalgebruik.

Het afgelopen jaar heeft ruim 44% van de Nederlanders een goed voornemen gehad, bleek uit onderzoek van Motivaction International B.V. Als diezelfde mensen de balans opmaken aan het eind van het jaar blijkt dat slechts 18% van de Nederlanders de goede voornemens heeft volgehouden.

Waarom goede voornemens?
Goede voornemens zijn ontstaan uit een verlangen om het nieuwe jaar beter te beginnen dan het vorige jaar. Ze zijn een manier om een nieuwe start te maken, om je leven te verbeteren of om je doelen te bereiken. Tegenwoordig zijn goede voornemens een wereldwijd begrip met als top voornemen om meer te bewegen. Ze zijn relatief makkelijk te bereiken en kunnen een positieve impact hebben op je gezondheid en welzijn. En toch vinden we het lastig om de voornemens vol te houden.

Begin 2024 met een schone lei.
‘Wat 2024 brengt, is voor iedereen anders. Tegelijkertijd is er één ding dat ons allen bindt: taal. Daarom willen we met deze campagne Nederlanders oproepen om in 2024 meer te letten op hun taalgebruik’’, aldus Kees van Dijk, directeur van de Bond tegen Vloeken. Met deze campagne wil de Bond tegen Vloeken aandacht vragen om in 2024 meer te letten op ons taalgebruik, dat we vaker naar elkaar omkijken en meer opbouwende woorden gebruiken. De campagneposters zijn op allerlei centraal gelegen plekken te zien, zoals billboards bij de snelweg, maar ook op de sociale media.  

Delen:

 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2024 Bond tegen vloeken  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten