1997 - 2017

Terwijl de groei in donateurs doorzette, kwam er steeds meer aandacht voor jongeren. In 2001 werd de eerste scholenwerker aangenomen om in de toenemende vraag naar gastlessen te voorzien. In 2004 werd een tweede scholenwerker aangenomen, speciaal voor het voortgezet onderwijs. Beide zijn nog altijd actief als gastdocent. In de lessen gaan zij met jongeren in gesprek over respectvol taalgebruik, zowel op christelijke als op openbare en islamitische scholen.

Omdat de Bond bij een groot deel van Nederland werd beschouwd als stoffig en ouderwets, koos de Bond in 2013 voor een nieuwe uitstraling. Behalve de huisstijl en het logo, werden ook de aanpak en werkwijze van de Bond veranderd. Het scholenwerk kreeg een eigen tak: KlasseTaal. Met het langlopende project ‘Het Land In’, ging de Bond in gesprek met Nederland over taalgebruik, vloeken, schelden en dergelijke. De kern bleef altijd hetzelfde, maar om relevant te blijven, blijkt een nieuwe aanpak steeds weer nodig .

Delen:

 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2021 Bond tegen vloeken  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten