Respect2020

Doe mee en win met je klas de Respect2020-bokaal!

Zit jij in groep 7 of 8 van de basisschool of in de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs? En ben jij er ook helemaal ‘klaar’ mee? Dat gevloek op school, dat schelden in de klas, die grove en zogenaamd stoere woorden op het plein? Vind je, net als wij, dat Nederland mooier kan worden als we meer op ons taalgebruik letten en meer respect voor elkaar tonen? Meldt dan je klas aan voor de landelijke actie Respect 2020. Helemaal gaaf:  jouw voorstel over respect wordt aangeboden aan de nieuwe regering!

In het jaar 2017 zijn er namelijk verkiezingen in Nederland en wordt een nieuwe Tweede Kamer gekozen. Spannend voor Nederland: welke partijen gaan straks samenwerken? Veel partijen hebben goede ideeën voor Nederland: ze willen de beste zorg, het beste onderwijs, de mooiste wegen, een schoner milieu…  De ‘partij’ van KlasseTaal heeft als supergaaf idee: Nederland mooier maken, met vriendelijker taalgebruik, zonder vloeken of schelden.

Daarom daagt KlasseTaal jou en je klas uit om een goed voorstel te schrijven en/of te presenteren over respect. Denk lekker creatief: ga rappen, maak een lied of een gedicht. Maar je kunt ook een presentatie maken met een sketch of dans, een pakkend filmpje etc.

Als jouw klas wordt geselecteerd, worden jullie op woensdag 12 april 2017 opgehaald met de bus en rijden we naar Den Haag. In Nieuwspoort, het officiële perscentrum van de Tweede Kamer, gaan de drie klassen met het beste idee de strijd aan met elkaar. Een deskundige jury maakt vervolgens de winnaar bekend van de Respect2020-bokaal!

Na de prijsuitreiking zijn er nog enkele leuke verrassingen voor jullie.

Op de website www.respect2020.nl vind je alle informatie die nodig is voor deelname. Heel veel succes bij alle voorbereidingen en wie weet zien we jullie terug in Den Haag!

Delen:

Steun de Bond

Uw gift maakt mensen taalbewust en maakt het mogelijk om de boodschap van eerbied en respect te verspreiden!     > Anders doneren
 
+31 (0)318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

Bond tegen vloeken
Landjuweel 46 (bezoekadres)
3905 PH Veenendaal
© 2017 Bond tegen vloeken - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep
De Bond tegen vloeken ® zet zich in tegen vloeken en schelden en daarmee voor respectvol taalgebruik. Gods Naam is voor christenen heilig en misbruik daarvan is kwetsend. Schelden met bijvoorbeeld ziekten of seksuele geaardheid kan ook voor veel mensen pijnlijk zijn. De Bond tegen vloeken wil het bewustzijn over taal en respect vergroten